8 JENIS POST BUAT PAGE ANDA ‘SUPER VIRAL’ DI FB ?

TIPS_ISLAH_16062016-(BLOG-COVER)

Sering kita lihat, satu-satu posting itu boleh menjadi viral dengan sekeli mata dengan jumlah like dan share yang di terima boleh mencecah ratusan malah ribuan banyaknya. Seseorang itu boleh menjadi sangat popular di internet dalam sekelip mata hanya melalui satu posting yang di lakukan di akaun facebook mereka. Mana-mana fanpage pula dapat menghasilkan ribuan like…

Continue Reading →

Macam Mana Nak Buat SALES Kalau Kita Tak Pandai Buat SALES?

TIPS_AZ_09062016-(BLOG-COVER) (2)

Dalam bisnes, sales adalah penggerak bisnes kita. Produk bagus mana pun, tapi kalau tak ada sales, bisnes akan tutup juga akhirnya. Perlu ke CEO pandai buat sales? Adakah Bill Gates, Richard Branson, Drew Houston (Dropbox) pandai buat sales? 1.Hire yang pandai Ya, bos kena pandai dapatkan fund tetapi tidak wajib tahu buat sales. Kita boleh…

Continue Reading →

Apa Ciri CEO Yang Bagus?

TIP_AZ_08062016-(BLOG-COVER)

CEO perlu mempunyai 2 skill paling penting ini. Ramai orang baru akan cakap skill marketing adalah paling penting, tetapi tidak. Jawapannya adalah:   1.Penyusunan strategi CEO perlu bijak nak menggunakan pelbagai strategi. Strategi harus keluar dari CEO, dan bukan orang luar syarikat. Strategi merekrut, strategi melatih, strategi membawa produk kedepan, strategi menggerakkan pasukan dan banyak…

Continue Reading →

Bisnes dan gagal, bisnes lain, gagal juga. Buat apa saja bisnes, gagal lagi. Dimana silapnya?

BLOG-COVER_07062016

Menjawab soalan slh sorg member disini, saya nak kongsikan jawapannya. 1. Tak cukup resipi bisnes. Bisnes ni macam masak juga. Ada remph ratus, bahan2, alatan, saya boleh kata anda tak cukup lg resipi. Setiap kali masak, bahan2 xckup, masakan xkan jadi. Bayangkan kita nak buat kuih tp xde oven n gula. Buat kuih apa pun…

Continue Reading →

Cara Untuk Berjaya Dalam Bisnes

blog

Cara untuk berjaya dalam bisnes ada banyak. Tapi TOP 3 favorite saya adalah:   1.Never give up Kdg2 dlm bisnes, time xsesuai, produk xsesuai, team xjumpa yg bagus2 lg, duit boleh pulak nak pakai utk personal. Tapi kalau kita xmengalah, xputus asa, bisnes boleh naik blk bila semua mengena.   2.Fokus Yg ni mmg masalah…

Continue Reading →

3 Kaedah Menjual Yang MUDAH!

AZ BLOG

Ramai orang tak reti menjual dan takut nak menjual sebab takut kena bash, kena maki, kena rejek. Itu perkara normal dalam jualan. Saya nak kongsikan 3 cara mudah nak menjual..   1.Berkawan dengan prospek Kawan adalah orang yang kita percaya. Bila kita berkawan dengan prospek, mereka akan percaya dengan kita. Jadilah kawan yang sejati bukannya…

Continue Reading →

Kelas Bisnes Saya Ajar Macam Mana Buat Bisnes. Bukan Buat Duit

Kelas Bisnes

Sekarang ni, perasan tak makin ramai orang nak buat bisnes? Semakin ramai yang mencari sumber pendapatan tambahan kerana kesesakan hidup dan masalah ekonomi. Pak menteri pun dah nasihatkan buat #2kerja untuk menampung perbelanjaan keluarga. Ramai dah mula menyahut seruan tu.

Continue Reading →

Bakal Muncul Kelas Bisnes Ammar Zahar

IMG_2930

Jootawan dah arrangekan satu kelas mengajar bisnes startup selama 2 hari untuk saya handle. Kelas ini adalah kelas praktikal dan akan mengajar pasal:

Continue Reading →

Lautan Bisnes dan Hutan Bisnes. Bersediakah Anda?

Lautan Bisnes

Setiap bisnes akan ada turun naiknya. Tak pernah ada bisnes yang sentiasa naik saja. Apple pernah hampir muflis satu ketika dulu dan kini bernilai hampir 1 TRILLION USD. Petronas pernah begitu gah satu masa dulu. Kini juga sedang mengalami masalah akibat harga minyak jatuh. Yahoo pernah jauh lebih besar daripada Google dan kini Yahoo jauh…

Continue Reading →

Pesan Untuk Siswa Siswi Yang Mengikat Perut

Pesan Untuk Siswa Siswi

Saya tumpang simpati dan kesian dengan siswa-siswi yang terpaksa mengikat perut sampai ada yang usus terkoyak. Saya faham sangat keadaan tu kerana saya sendiri memang selalu ikat perut sejak zaman matrik lagi. Makan nasi putih dan kuah, serta minum air kosong tu dah jadi tabiat masa dulu.

Continue Reading →

Page 1 of 2